tirsdag 7. mai 2013

Charles & Ray Eames


Vi kjenner alle til de populære Eames stolene fra VitraEkteparet Charles (1907-1978) og Ray Eames (1912-1988) ville skape noe som var godt å sitte i – og endte opp med å bli designikoner. 
Ray var maler, Charles var arkitekt. De møttes og forelsket seg. En dag sendte Charles et brev til Ray: «Jeg er (nesten) 34 år gammel, singel (igjen) og blakk. Jeg elsker deg og vil gjerne gifte meg med deg veldig snart.» 
Slik begynte et eventyrlig liv som ektefeller og kreativt team. Hver for seg og i fellesskap skapte de en rekke flotte og funksjonelle designgjenstander; stoler, men også bord, krakker, bokhyller, leker, knagger, tekstiler med mere, og i tillegg jobbet de også med blant annet film, foto, utstillinger og reklame.
De skapte møbelklassikere - Eames pastic chair, Lounge Chair og La Chaise. De var første hånd vitner til historiske hendelser som den store depresjonen og 2 Andre verdenskrig, og de ​​samarbeidet med myndigheter og næringsliv med sikte på å modernisere etterkrigstidens Amerika. 
Eames paret har siden blitt kåret til den mest innflytelsesrike designere i det 20. århundre 'The World Design Congress.

Nå er de hotte som aldri før!Ray & Charles i stuen deres
Deres Berømte 'Eames House' studio #8 i Los Angeles


Deres verdensberømte hjem


Vitra Lounge 

Eames Plastic chair - nå også som hagestol!Hang it all


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar