onsdag 29. mai 2013

New Rolf colours

De populære Rolf lysestakene har nå kommet i nye friske farger - perfekt til sommeren!

30 - Colal red
31 - Salmon pink
32 - Spring green
33 - Pastel turquoise



mandag 27. mai 2013

Sommer-rengjøring


Den danske/sveitziske kunstnergruppen PUTPUT har laget denne fantastiske fotoserien!
De har latt seg inspirere av førsommer og rengjøring, og de har brukt bla. HAY, Normann Copenhagen og andre kjente møbler.








tirsdag 7. mai 2013

Charles & Ray Eames


Vi kjenner alle til de populære Eames stolene fra Vitra



Ekteparet Charles (1907-1978) og Ray Eames (1912-1988) ville skape noe som var godt å sitte i – og endte opp med å bli designikoner. 
Ray var maler, Charles var arkitekt. De møttes og forelsket seg. En dag sendte Charles et brev til Ray: «Jeg er (nesten) 34 år gammel, singel (igjen) og blakk. Jeg elsker deg og vil gjerne gifte meg med deg veldig snart.» 
Slik begynte et eventyrlig liv som ektefeller og kreativt team. Hver for seg og i fellesskap skapte de en rekke flotte og funksjonelle designgjenstander; stoler, men også bord, krakker, bokhyller, leker, knagger, tekstiler med mere, og i tillegg jobbet de også med blant annet film, foto, utstillinger og reklame.
De skapte møbelklassikere - Eames pastic chair, Lounge Chair og La Chaise. De var første hånd vitner til historiske hendelser som den store depresjonen og 2 Andre verdenskrig, og de ​​samarbeidet med myndigheter og næringsliv med sikte på å modernisere etterkrigstidens Amerika. 
Eames paret har siden blitt kåret til den mest innflytelsesrike designere i det 20. århundre 'The World Design Congress.

Nå er de hotte som aldri før!







Ray & Charles i stuen deres




Deres Berømte 'Eames House' studio #8 i Los Angeles


Deres verdensberømte hjem


Vitra Lounge 

Eames Plastic chair - nå også som hagestol!



Hang it all










fredag 3. mai 2013